20 maart 2017
Nederlandse loterij niet bereikbaar

Loterijwebsites deze week even offline

Deze week voert Nederlandse Loterij, het vorig jaar ontstane fusiebedrijf van Nederlandse Staatsloterij en De Lotto, online een grote technische operatie uit. De accounts die spelers hebben bij de verschillende loterijen worden namelijk samengevoegd. Iedereen krijgt daardoor een nieuw online account, zodat je voortaan nog maar één keer hoeft in te loggen voor alle zeven kansspelen van de organisatie.

Om deze sites gaat het

Op Krasloten na gaan alle onderliggende kansspelen van Nederlandse Loterij en de daarbij behorende goksites tijdelijk offline. Op maandagochtend werd ook de verkoop van loten en krasloten in de winkel ongeveer een halve dag stilgelegd.

Toetreding buitenlandse partijen

Waarom start Nederlandse Loterij met deze grootscheepse actie? Bij de operatie worden in totaal een kleine twee miljoen accounts gebundeld. Het bedrijf doet dat omdat het zich opmaakt voor de naderende openstelling van de gokmarkt voor buitenlandse (online) aanbieders. Het gevolg daarvan zal ongetwijfeld zijn dat er op termijn meer concurrentie op de Nederlandse gokmarkt te verwachten is.

Goed voor de spelers

Sommige mensen denken dat het onderbrengen van verschillende gokspellen speler juist zal stimuleren om meer te gaan gokken. De organisatie zelf denkt daar heel anders over. Zij verwachten juist dat spelers meer en beter inzicht gaan krijgen in hun eigen spelgedrag. Met als gevolg dat ze voorzichtiger zullen worden.

Op de eigen goksite geeft Nederlandse Loterij aan dat vanaf 22 maart alle spellen van Nederlandse Loterij online te spelen zijn vanuit één eigen speelaccount.