Blackjack spelregels

Als je online blackjack gaat spelen is het om te kunnen winnen natuurlijk van belang om goed te weten hoe het spelletje in zijn werk gaat. Zo is het belangrijk te weten welke waarde een kaart heeft en wat je moet doen om te winnen. Het doel van het spel is om 21 te halen of in ieder geval zo dicht mogelijk hierbij te komen. Je moet in ieder geval niet meer hebben dan 21 punten, want dan heb je sowieso het spel verloren. Tijdens het spelen van blackjack kan je met meerdere mensen tegelijk deelnemen aan het spel, maar je neemt het altijd alleen maar op tegen de dealer aan je tafel. Je speelt dus niet tegen alle andere spelers.

Inzetten bij blackjack online

Om te beginnen moet je eerst kiezen hoeveel je wil inzetten en dan ook je inzet plaatsen. Hierna gaat de dealer de kaarten uit delen. Elke speler krijgt vervolgens twee speelkaarten. Hiermee kan je maximaal 21 punten halen dus doorspelen kan altijd. Nadat alle spelers de hand die zij hebben gekregen hebben uitgespeeld is de dealer aan de beurt. Hiervoor wordt een vast patroon gehanteerd. Als de dealer 17 of meer punten heeft past deze altijd, daaronder neemt de dealer altijd nog een kaart. Je hebt een blackjack als je met de eerste twee kaarten gelijk 21 punten hebt. De puntenverdeling is als volgt. Elk cijfer staat voor zijn eigen punten, een plaatje of 10 staat voor 10 punten en de aas is 1 of 11.

Blackjackopties tijdens het spelen

Tijdens het spelen heb je een aantal mogelijkheden met de kaarten. Je kan er voor kiezen om te dubbelen na het ontvangen van je eerste twee kaarten. Als je dubbeld dan verdubbel je je inzet en krijg je nog een kaart. De meeste kans heb je hierbij als je een 8 en een 3 hebt en de dealer zichzelf een 6 heeft gedeeld. Een andere optie die je hebt is om te splitsen. Splitsen mag je alleen met kaarten die allebei dezelfde waarde hebben. Dit kan zijn als je bijvoorbeeld twee keer een 3 hebt of twee plaatjes. Tot slot kan je er ook nog kiezen om je kaarten te verzekeren tijdens het spelen van blackjack.

Handen verzekeren

Het komt er op neer dat je een soort van weddenschap afsluit over het spel. Verzekeren kan je doen als de dealer een aas krijgt bij het delen. De kans dat hij hiermee een blackjack gaat halen is dan erg groot. Als je er voor kiest om je kaarten te verzekeren dan gaat het spel verder. Heeft de dealer nadat je de kaarten hebt verzekerd een blackjack dan ben je alsnog je inzet kwijt zoals gewoonlijk. Als de dealer geen blackjack heeft dan verlies je maar de helft. Verzekeren is in alle gevallen waarbij de dealer een aas heeft wél verstandig.

Geen ervaring? Oefen gratis of speel met lage inzet

Mocht je nog niet veel ervaring hebben met het spelen van blackjack dan is het verstandig om in eerste instantie veel te oefenen met blackjack op een gratis blackjackspel of blackjack met lage inzet te spelen op een online speeltafel. Om op een begrijpelijke manier blackjack te kunnen spelen is het natuurlijk goed om te weten wanneer je welke keuze moet maken. Als je verkeerde keuzes maakt gaan je winkansen naar beneden. Zorg jij ervoor dat je perfect blackjack speelt, dan heb je de meeste kans om te winnen met blackjack en verlaag je het risico op verlies.

Nederlandse goksites met blackjack

Casino Bonus: Betaal met: Waardering: