Double ball roulette

Voor als je een beetje uitgekeken raakt op het gewone roulettespel, is double ball roulette wellicht een leuke variant die je op goksites kunt spelen. Zoals de naam al zegt wordt double ball roulette met twee balletjes gespeeld in plaats van één. Deze worden direct na elkaar het roulettewiel ingeschoten door middel van samengeperste lucht.

Zo speel je double ball roulette

De basis van double ball roulette is precies hetzelfde als het reguliere roulettespel. Kijk wel even goed naar welke vorm je speelt, want er zijn Amerikaanse en Franse roulettespellen beschikbaar. Zoals je weet heeft de Amerikaanse variant één zero meer dan de Franse, wat van invloed is op het huisvoordeel uiteraard. De croupier schiet elke ronde de twee balletjes het wiel in, zoals gezegd via samengeperste lucht in het systeem. Dit zorgt ervoor dat de balletjes in principe elkaar niet kunnen raken. De kans dat de balletjes op hetzelfde vakje terechtkomen is daarbij zeer klein.

Inzetten bij double ball roulette

Het verdere spelverloop en het inzetten bij double ball roulette is bijna gelijk als bij het gewone live roulette bij een goksite. Alleen heb je voor winst op een outside bet (dus rood/zwart, even/oneven en 1-18/19-36) wel nodig dat beide balletjes op zo'n zelfde inzet vallen. Zet je in op rood en ze vallen allebei op een rood getal, dan krijg je 3x je inzet uitbetaald. Is een van de twee zwart, dan heb je helaas pech. Je moet dus in principe twee keer zo veel geluk hebben, maar de uitbetaling is dan ook hoger dan normaal. Je had trouwens ook kunnen inzetten op de kans dat zowel rood als zwart vallen en dan krijg je 1 x je inzet terug. Voor de inside bets hoeft maar een van de balletjes op jouw getal(len) te komen om winst te behalen. Let wel op dat de uitbetaling op een heel getal 17x is (waar dat bij normaal roulette 35x is). Maar je hebt nu ook twee keer zo veel kans dat jouw getal valt. En zet je op twee getallen in en vallen allebei die getallen? Dan is je uitbetaling 34 keer je inzet. Je zult merken dat al je inzetten bij de inside bets ongeveer de helft lager zijn dan dat je gewend was bij standaard roulette.

De kans dat allebei de balletjes op hetzelfde getal vallen is uiterst klein zoals al eerder vermeld. Maar mocht het toch voorkomen, dan is je uitbetaling 1200 of soms wel 1300 keer je inzet (afhankelijk van welke roulettevorm je speelt en bij welke aanbieder). Al met al is double ball roulette een interessante spelvorm die jou als rouletteliefhebber nieuwe mogelijkheden biedt.

Casino Bonus: Betaal met: Waardering: